Jump to content

  • Curse Sites
Help
- - - - -

No sound.

sound

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Mhairi

Mhairi

    Vanguard Scout

  • Members
  • 347 posts
  • Location:Deadly Betties

Posted 16 June 2012 - 07:22 PM

I've been looking for information about this but I haven't been able to find any.  During the 2nd BWE I noticed I had no sound, no music,no voiceovers,no effects not a peep.  It's not my sound card or my headphones  because I could hear my guild on TeamSpeak.  Even now with no Teamspeak on I go to the log in screen and no music.  Do I need to re-download the client. mind you this just started this past BWE during the first one and the stress test everything was fine.

#2 Rytlock Bigpaw

Rytlock Bigpaw

    Sylvari Specialist

  • Members
  • 613 posts
  • Location:Portugal/Almada
  • Server:Desolation

Posted 17 June 2012 - 01:04 AM

had you see the options? was the volume on minimum?

I also listened to some of the gw1 music in gw2, was it a bug?

#3 tijo

tijo

    Technician

  • Technicians
  • 3173 posts
  • Guild Tag:[RISE]
  • Server:Stormbluff Isle

Posted 17 June 2012 - 03:08 AM

Could just be that you have multiple audio devices, for example, usb headset and standard audio jacks at the back of your computer. TS was using the headset and GW2 was trying to output the sound through the onboard audio.

#4 baels

baels

    Golem Rider

  • Members
  • 2185 posts
  • Location:Western Australia
  • Guild Tag:[MERC]
  • Server:Sea of Sorrows

Posted 17 June 2012 - 09:57 AM

Well, I had sound.. but I noticed some layers of sound were missing. Like occasionally (or the whole time?) certain sounds weren't working whilst others were. Only happened to me this past BWE as well, so maybe a client re-dl is in order, or a potential fix by the next.

Edited by baels, 17 June 2012 - 10:05 AM.


#5 Znake

Znake

    Vanguard Scout

  • Members
  • 272 posts
  • Location:Finland
  • Guild Tag:[Grim]
  • Server:Aurora Glade

Posted 17 June 2012 - 10:04 AM

View PostRytlock Bigpaw, on 17 June 2012 - 01:04 AM, said:

I also listened to some of the gw1 music in gw2, was it a bug?

No, it was supposed to be there. You can find a tweet from them about it also. I just don't have time to look for it atm.

#6 Quaker

Quaker

    Technician

  • Technicians
  • 3309 posts
  • Location:Canada
  • Profession:Ranger
  • Guild Tag:[n/a]
  • Server:Fort Aspenwood

Posted 17 June 2012 - 03:23 PM

Try running both GW2 and TS "as administrator".

#7 Commander_Ryker

Commander_Ryker

    Pale Tree Seedling

  • Members
  • 7 posts

Posted 17 June 2012 - 04:21 PM

If you changed from speakers to headphones (or the other way around) while the game was launched you won't be able to hear sound from the game.  You have to shut down the game before you switch.  It was the same with GW and I've noticed it on GW2 as well.

#8 tijo

tijo

    Technician

  • Technicians
  • 3173 posts
  • Guild Tag:[RISE]
  • Server:Stormbluff Isle

Posted 17 June 2012 - 06:34 PM

View PostCommander_Ryker, on 17 June 2012 - 04:21 PM, said:

If you changed from speakers to headphones (or the other way around) while the game was launched you won't be able to hear sound from the game.  You have to shut down the game before you switch.  It was the same with GW and I've noticed it on GW2 as well.

Only if your headphones are recognized as another device, i.e. a USB headset or soundcard vs onboard. If you plug the headphones into the front panel audio jack for example and the speakers are driven by the onboard, everything will switch to the headphones.

Edited by tijo, 17 June 2012 - 06:34 PM.


#9 Mhairi

Mhairi

    Vanguard Scout

  • Members
  • 347 posts
  • Location:Deadly Betties

Posted 17 June 2012 - 09:14 PM

Thanks to everyone who answered.  First off the only way I listen to anything on my computer is thru the headphones,the speakers aren't on at all.  The sound levels (I checked again just to be sure) are in the middle.  And just now ran game(okay the login screen) "as administrator" and still nothing.  I a whim I decieded(sp) to see if GW1 had problems and nope the trumpets were loud and clear.  Maybe I'll have to reinstall the client,it's not like it will take forever and tomorrow is the next beta. ^_^





Also tagged with one or more of these keywords: sound

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users