Jump to content

  • Curse Sites
Help
* * * * - 2 votes

Guild Wars 2 download failed?


  • Please log in to reply
42 replies to this topic

#1 Shasow

Shasow

    Vanguard Scout

  • Members
  • 379 posts
  • Server:Ehmry Bay

Posted 20 August 2012 - 05:55 AM

Posted Image

This showing up for anyone else when trying to run Gw2Setup.exe? Why has the download failed? I've tried multiple times, but this keeps showing up. Anyone got some advice here?

Edited by Shasow, 20 August 2012 - 05:56 AM.


#2 Azure Skye

Azure Skye

    Golem Rider

  • Members
  • 2097 posts
  • Location:(づ。*◕__◕。)づ・。*。✧・゜゜・。✧・。*。✧ Magic!
  • Profession:Mesmer
  • Guild Tag:[CUTE]
  • Server:Dragonbrand

Posted 20 August 2012 - 05:58 AM

Mine isn't moving either. >.<

#3 ChaoticKontrol

ChaoticKontrol

    Pale Tree Seedling

  • New Members
  • 9 posts

Posted 20 August 2012 - 05:59 AM

Check your firewall settings, perhaps it's not allowing GW2 proper access.  Perhaps you already have the proper downloaded materials and don't need a further download for now?  Also, make sure you have enough space for the files to download to.  I know there are some 220,000 files for download I don't remember what the exact total usage for memory is.

Don't feel bad just tried it, and it's not working.  I wouldn't worry probably a small bump in the road to greatness for the game.  They have 5 days to get it fixed, I'm not worried.

Edited by ChaoticKontrol, 20 August 2012 - 06:10 AM.


#4 Crazy Canuck

Crazy Canuck

    Fahrar Cub

  • Members
  • 30 posts
  • Location:Ontario, Canada
  • Server:Isle of Janthir

Posted 20 August 2012 - 06:00 AM

It's doing that for everyone.

#5 Azure Skye

Azure Skye

    Golem Rider

  • Members
  • 2097 posts
  • Location:(づ。*◕__◕。)づ・。*。✧・゜゜・。✧・。*。✧ Magic!
  • Profession:Mesmer
  • Guild Tag:[CUTE]
  • Server:Dragonbrand

Posted 20 August 2012 - 06:02 AM

Is this big update we are for or the precursor to it? *scratches his head*

#6 Shasow

Shasow

    Vanguard Scout

  • Members
  • 379 posts
  • Server:Ehmry Bay

Posted 20 August 2012 - 06:02 AM

If it's doing it for everyone, then that would make more sense. I had Guild Wars 2 installed before (so it's not my firewall; my firewall has never been an issue). I'm re-installing it because there was an update that was refusing to download more than 0-1 KB/s. I also have more than enough room for it.

#7 heatzzz

heatzzz

    Vanguard Scout

  • Members
  • 428 posts
  • Guild Tag:[EGBK]

Posted 20 August 2012 - 06:03 AM

Same, I'm having the issue.

#8 Doggy Chicken

Doggy Chicken

    Fahrar Cub

  • Members
  • 25 posts
  • Server:Blackgate

Posted 20 August 2012 - 06:04 AM

Failed for me as well, but I wouldn't worry since it was deployed less than an hour ago.

If you use the Windows Run command and paste: "C:\Program Files\Guild Wars 2\Gw2.exe" -useoldlauncher

Assuming that's where you installed the game, it will run and download, but very slowly. It worked for, me at least.

Edited by Doggy Chicken, 20 August 2012 - 06:08 AM.


#9 Thilain

Thilain

    Pale Tree Seedling

  • New Members
  • 2 posts

Posted 20 August 2012 - 06:06 AM

I don't get the error, but when downloading big updates the launcher just goes for like 10-20 secs than just stop downloading. Try to open the launch again, but it doesnt save. I pretty much have to reinstall the whole thing which seem to fix it everytime.

#10 Shasow

Shasow

    Vanguard Scout

  • Members
  • 379 posts
  • Server:Ehmry Bay

Posted 20 August 2012 - 06:06 AM

The only files downloaded by Guild Wars 2 is in the folder with the main files (the launcher, etc.) and in the documents folder under "Guild Wars 2", right? Also, what's the Local.dat file in the Guild Wars 2 documents folder for (I'm guessing user preferences?)?

Edited by Shasow, 20 August 2012 - 06:08 AM.


#11 Aurionin

Aurionin

    Pale Tree Seedling

  • New Members
  • 5 posts

Posted 20 August 2012 - 06:06 AM

Yeah, starting today my borther and I (We both have the game fully donwloaded) are having a problem where we can't get passed the client Checking for Updates, so it might not be your problem, it could be the servers are down or something.

#12 Azure Skye

Azure Skye

    Golem Rider

  • Members
  • 2097 posts
  • Location:(づ。*◕__◕。)づ・。*。✧・゜゜・。✧・。*。✧ Magic!
  • Profession:Mesmer
  • Guild Tag:[CUTE]
  • Server:Dragonbrand

Posted 20 August 2012 - 06:09 AM

Don't tell me, i have to reinstall the game now. >.< I won't cap me (it will take crap load of time to download it again) but it will for others.

#13 dreighver

dreighver

    Fahrar Cub

  • Members
  • 25 posts
  • Server:Henge of Denravi

Posted 20 August 2012 - 06:10 AM

I opened the client and received an update without signing in. It's still updating, and was going at a good clip, but has now slowed down to 30-40 kbs.

I think it's a universal issue.

#14 Shadowcat101

Shadowcat101

    Vanguard Scout

  • Members
  • 209 posts
  • Location:New Zealand
  • Guild Tag:[WOLF]
  • Server:Crystal Desert

Posted 20 August 2012 - 06:11 AM

View PostShasow, on 20 August 2012 - 06:02 AM, said:

If it's doing it for everyone, then that would make more sense. I had Guild Wars 2 installed before (so it's not my firewall; my firewall has never been an issue). I'm re-installing it because there was an update that was refusing to download more than 0-1 KB/s. I also have more than enough room for it.
same thing here, flicking 1 to 0 kbs.. odd, first time the updater has had problems for me

#15 dreighver

dreighver

    Fahrar Cub

  • Members
  • 25 posts
  • Server:Henge of Denravi

Posted 20 August 2012 - 06:15 AM

Just dropped to around 0 kbs, only to spike back up to the 30-40 range.

Something odd is definitely going on.

Well shit.

Tried to sign in on the launcher and got an error message. The client immediately closed.

Bizarre.

Edited by dreighver, 20 August 2012 - 06:13 AM.


#16 Eye

Eye

    Fahrar Cub

  • Members
  • 12 posts

Posted 20 August 2012 - 06:16 AM

I put -useoldlauncher at the end and its now downloading normally, well its still going slow but i got passed the error.

Edited by Eye, 20 August 2012 - 06:17 AM.


#17 Aurionin

Aurionin

    Pale Tree Seedling

  • New Members
  • 5 posts

Posted 20 August 2012 - 06:17 AM

If everyone's getting this issue, I'm sure it'll all be good within a day or so. They're not gonna let a problem(assuming this is a problem, and not a product of some server update or something they're doing) go on this close to release day.

#18 Arava

Arava

    Armor Addict

  • Members
  • 674 posts
  • Location:Wuhu! It's ready :D
  • Server:Elona Reach

Posted 20 August 2012 - 06:17 AM

Had the same issue - but now it's working again

#19 heatzzz

heatzzz

    Vanguard Scout

  • Members
  • 428 posts
  • Guild Tag:[EGBK]

Posted 20 August 2012 - 06:18 AM

Let it run for few mins then it will get into the patcher screen, I'm downloading now.

#20 Shasow

Shasow

    Vanguard Scout

  • Members
  • 379 posts
  • Server:Ehmry Bay

Posted 20 August 2012 - 06:21 AM

Seemed to be working for a second, but it just crashed and is now showing the same error message. :(

#21 dreighver

dreighver

    Fahrar Cub

  • Members
  • 25 posts
  • Server:Henge of Denravi

Posted 20 August 2012 - 06:22 AM

I think the fatal error issues I had that caused the patcher to crash was a result of attempting to sign in while the update was occurring.

I reopened the launcher and I'm chugging back along on the update.

#22 Azure Skye

Azure Skye

    Golem Rider

  • Members
  • 2097 posts
  • Location:(づ。*◕__◕。)づ・。*。✧・゜゜・。✧・。*。✧ Magic!
  • Profession:Mesmer
  • Guild Tag:[CUTE]
  • Server:Dragonbrand

Posted 20 August 2012 - 06:23 AM

View PostShasow, on 20 August 2012 - 06:21 AM, said:

Seemed to be working for a second, but it just crashed and is now showing the same error message. :(
Its working for me now for me but its over 9000 in files. XD Yes, i did a meme there. XD

Edited by Azure Skye, 20 August 2012 - 06:25 AM.


#23 Meridya

Meridya

    Asuran Acolyte

  • Members
  • 84 posts
  • Location:California, USA
  • Server:Tarnished Coast

Posted 20 August 2012 - 06:25 AM

I was downloading the new patch in the background.  I went to check on it and it said there was a connection problem and the download was interrupted.  So I closed the patcher and reopened it only to find that it wouldn't download at all.  I checked my connection and firewall and Internet Security programs and nothing seemed to be wrong on my side, so I figured it had to be a problem with the A-Net download servers.

I then tried using the old launcher, like this:

View PostDoggy Chicken, on 20 August 2012 - 06:04 AM, said:

If you use the Windows Run command and paste: "C:\Program Files\Guild Wars 2\Gw2.exe" -useoldlauncher
it will run and download, but very slowly.

Doggy Chicken is right.  It will allow you to download this way, but it will be sporatic.  It will download at your full speed, then slowly dwindle to no speed, then spike back up again.  It will slowly download off and on like this until you have the whole patch.  Kudos to Doggy Chicken for pointing this out.

#24 Aurionin

Aurionin

    Pale Tree Seedling

  • New Members
  • 5 posts

Posted 20 August 2012 - 06:26 AM

JUST started working again for me.

#25 ChaoticKontrol

ChaoticKontrol

    Pale Tree Seedling

  • New Members
  • 9 posts

Posted 20 August 2012 - 06:26 AM

I just closed it and restarted it, it had a minor issue, but now it's downloading fine, maybe they had a small server glitch.  Mine seems to be working fine now, and I didn't use the old file name or anything.

#26 Azure Skye

Azure Skye

    Golem Rider

  • Members
  • 2097 posts
  • Location:(づ。*◕__◕。)づ・。*。✧・゜゜・。✧・。*。✧ Magic!
  • Profession:Mesmer
  • Guild Tag:[CUTE]
  • Server:Dragonbrand

Posted 20 August 2012 - 06:30 AM

View PostChaoticKontrol, on 20 August 2012 - 06:26 AM, said:

I just closed it and restarted it, it had a minor issue, but now it's downloading fine, maybe they had a small server glitch.  Mine seems to be working fine now, and I didn't use the old file name or anything.
I think they released a small patch to fix the download issue not to long ago.

#27 Shadowcat101

Shadowcat101

    Vanguard Scout

  • Members
  • 209 posts
  • Location:New Zealand
  • Guild Tag:[WOLF]
  • Server:Crystal Desert

Posted 20 August 2012 - 06:31 AM

what happen when you try and login now? i get the gw2.exe crash message pop up now...

#28 heatzzz

heatzzz

    Vanguard Scout

  • Members
  • 428 posts
  • Guild Tag:[EGBK]

Posted 20 August 2012 - 06:33 AM

View PostShadowcat101, on 20 August 2012 - 06:31 AM, said:

what happen when you try and login now? i get the gw2.exe crash message pop up now...

Same issue with me.

#29 dreighver

dreighver

    Fahrar Cub

  • Members
  • 25 posts
  • Server:Henge of Denravi

Posted 20 August 2012 - 06:33 AM

View PostShadowcat101, on 20 August 2012 - 06:31 AM, said:

what happen when you try and login now? i get the gw2.exe crash message pop up now...

View Postheatzzz, on 20 August 2012 - 06:33 AM, said:

Same issue with me.

Same here.

#30 Shasow

Shasow

    Vanguard Scout

  • Members
  • 379 posts
  • Server:Ehmry Bay

Posted 20 August 2012 - 06:36 AM

Same, I'm also crashing.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users