Jump to content

  • Curse Sites
Help
- - - - -

Game breaking lag after latest living world release?


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 ArtimiseFlare

ArtimiseFlare

    Asuran Acolyte

  • Members
  • 104 posts
  • Profession:Elementalist
  • Server:Gate of Madness

Posted 09 August 2013 - 12:47 AM

I've never had this problem before, and I'm curious if this is plaguing anyone else? I've checked with my ISP, ran virus/malware scans, went as far as buying a new router/modem and every once in a while I get this insane amount of lag that leaves me unable to perform any action for upwards to 2-4 minutes. Usually ending with me getting killed. by a mob that I can't see nor fight.

Has anyone else been experiencing this problem before? All other online games I own work just fine, and are lag free. I'm at a complete loss here.

#2 Digilodger

Digilodger

    Vanguard Scout

  • Members
  • 172 posts
  • Location:USA
  • Profession:Guardian
  • Server:Jade Quarry

Posted 09 August 2013 - 01:15 AM

No lag on my end.  However, I do experience a much longer loading screen, even just between waypoints in the same map.  This longer loading problem has been confirmed by many others, too.  ANET probably did screw something up somehow.

But as for lag, no.  If it's problem for everyone all the time, then the forum and LA chat would have been exploded by complaints by now; so probably just a few isolated cases. Probably the official forum would be more helpful than here.

Edited by Digilodger, 09 August 2013 - 01:21 AM.


#3 Skyward

Skyward

    Asuran Acolyte

  • Members
  • 65 posts

Posted 09 August 2013 - 08:42 AM

Yes, there were (are?) very serious issues with loading maps (too much memory for some computer configurations and lag). I could not log in without  crashing on august 6. Now it seems better, but I dont dare to go to the celebration because my main chr who was on that map kept crashing until I finaly managed to leave the map. There's more info on the official support GW support site. Eventually set your requirements to minimal. Hope this helps.

#4 prince vingador

prince vingador

    Vanguard Scout

  • Members
  • 496 posts
  • Server:Anvil Rock

Posted 09 August 2013 - 09:03 AM

i never had lag,never not even 1 second ,BUT with the last update i have experienced longer loading screens and i had lag in one or two pvp games.

#5 Brandon the Don

Brandon the Don

    Vanguard Scout

  • Members
  • 295 posts
  • Location:Somewhere
  • Profession:Warrior
  • Guild Tag:[TH]
  • Server:Gunnar’s Hold

Posted 09 August 2013 - 09:10 AM

Loading times did increase to me... As for lag, not so much... I did notice notice that the graphics have been reset after the update, it could be the problem...

#6 XRay

XRay

    Vanguard Scout

  • Members
  • 287 posts
  • Profession:Mesmer
  • Guild Tag:[TBF]
  • Server:Desolation

Posted 09 August 2013 - 09:14 AM

I lag in the pavillion cause there's a million ppl around, and the map loading seems a bit longer.

#7 biscuits

biscuits

    Asuran Acolyte

  • Members
  • 80 posts
  • Location:United Kingdom

Posted 09 August 2013 - 09:18 AM

When I get put onto the overflow server in crown pavilions it sometimes makes me lagg with a 20 sec delay on skill activation

#8 MazingerZ

MazingerZ

    Golem Rider

  • Curse Premium
  • Curse Premium
  • 2274 posts
  • Profession:Guardian
  • Guild Tag:[CYRL]
  • Server:Tarnished Coast

Posted 09 August 2013 - 01:37 PM

Dirty rumor is that -despite- what your settings may say, your graphics have been reset on the client.

Do the standard jumping jacks... update your drivers (not beta versions), adjust your graphical settings, even if you just twig them to what you think they should be...

Also, yes, the Pavilion is laggy by default due to all the stuff happening there.  It is basically PvE WvWvW.

Edited by MazingerZ, 09 August 2013 - 01:38 PM.

It's okay to enjoy crap if you're willing to admit it's crap.
Every patch is like ArenaNet walking out onto the stage of the International Don't Kitten Up Championship, and then proceeding to shiv itself in the stomach 30 times while screaming "IT'S FOR YOUR OWN GOOD! IT'S FOR YOUR OWN GOOD!"

#9 Baron von Scrufflebutt

Baron von Scrufflebutt

    Golem Rider

  • Members
  • 3231 posts

Posted 09 August 2013 - 01:54 PM

Aye, I was bitching about my performance issues after the patch here:
http://www.guildwars...working-loudly/

All of a sudden, the game seems to demand more resources and it almost melts my PC. It's almost as if some of the lower visual settings don't work and the PC is forced to run the game at very high settings.

#10 Traveller

Traveller

    Asuran Acolyte

  • Members
  • 124 posts
  • Location:Finland
  • Profession:Mesmer
  • Server:Gandara

Posted 09 August 2013 - 03:12 PM

Longer loading screens, a few days had skill lag and rubberbanding as well.

#11 Hybarf Tics

Hybarf Tics

    Sylvari Specialist

  • Members
  • 999 posts

Posted 09 August 2013 - 06:40 PM

Even on a 3k machine loading screens are 3 times longer, but I only get this in DR.
Everywhere else it's zoom, zoom, zoom. :cool:

Edited by Hybarf Tics, 09 August 2013 - 06:42 PM.


#12 HELLruler

HELLruler

    Fahrar Cub

  • Members
  • 38 posts
  • Profession:Thief
  • Guild Tag:[MR]
  • Server:Devona's Rest

Posted 09 August 2013 - 07:32 PM

A thing that happens to me sometimes is that I get disconnected, but the game doesn't take me to the character selection screen. So everything stops, I can walk around, but can't do anything. It takes around 2 minutes to take me to the toon select screen and tell me that I had an internet problem (or you can manually do this)

About the loading screens, I have the same problem. Divnity's Reach used to load really fast, but now I find myself looking at the artwork for almost one minute

#13 Syl

Syl

    Asuran Acolyte

  • Members
  • 112 posts

Posted 10 August 2013 - 06:41 AM

yep, after today's patch, I have some 1sec freeze. Happened randomly during a gauntlet fight and on Cursed Shore.

#14 Swarfega

Swarfega

    Asuran Acolyte

  • Members
  • 72 posts

Posted 10 August 2013 - 07:37 AM

Loading times are a lot longer. I presume its load their end as my HDD is idle for majority of the loading.

In areas with lots of players you can spot performance issues.  Activate a skill? Hear it 5 seconds later.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users